Home

Venäjän trolliarmeija

Jukka Korpela ”Saara, James ja muut vastaavat ”vaikuttajat” tuntuvat olevan ihmeissään siitä, että ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa nimenomaan venäläiset ovat keksineet alkaa vaikuttamaan keskusteluun ja mielipiteenmuokkaukseen. Se tuntuu olevan pointti, jota nämä infosodan asiantuntijat päivittelevät. Olenko ainoa, jonka mielestä tässä on ristiriitatilanne? Heidän ”totuutensa” uhriudesta perustuvat vain ja ainoasastaan siihen, että tyhmät ihmiset eivät oletettavasti ymmärrä heidän olevan trollisodan etulinjassa. Nämä käyvät infosotaa teeskentelemällä olevansa sen suhteen täysin viattomia, sivullisia havainnoitsijoita, ellei peräti uhreja.” 3 julkaisua - Näytä Instagram-kuvat ja -videot avainsanalla trolliarmeija Samaan aikaan luoteisen rintaman 7. armeija valmistautui Karjalan kannaksella suurhyökkäykseen. Suomalaiset joutuivat torjumaan miesylivoimaltaan kolminkertaista vastustajaa.

Venäjän trolliarmeijan marssi by Venäjän trolliarmeija

 1. ilmoittanut katuvansa.
 2. trolliarmeija. 4:11. Jessikka Aron Trollijahti. Venäjän trolliarmeijan (VTA) laulu- ja soitinyhtye 39.092 views3 year ago. Informaatiosodankäynti Suomi ja Venäjän trolliarmeija
 3. – Kun eduskunnan korkea virkamies ryhtyy monistamaan avoimesti Venäjän asiaa lobbaavan vihapuheyhteisön lokakampanjaa ja asettelee vastakkain Suomen poliittisen johdon ja puolustusvoimat, muuttuu asetelma täysin, hän kirjoittaa.
 4. Tätä tieteellisen näköinen käppyrä novorussijan googlenäkyvyydestä ja todistusvoimasta romahti Mikko Punkarin huomautukseen siitä että ko nimi alueen nimenä, valtiona, hallintoalueena otettiin tuolloin käyttöön. Näinhän se toimii. Kun joku asia saa nimen se alkaa esiintymään googlessa. Ajatus että se olisi Venäjän infosodan syytä on vainoharhainen ja tosiasioista piittaamaton.
 5. Venäjän keskuspankki suunnittelee rajoittavan pääsyä Forex-markkinoille tietylle Venäjän kansalaisryhmälle. Kuinka se näyttää ja milloin se hyväksytään
 6. ä ja muutama muu olemme lausuneet tästä ns. trolli-ilmiöstä. … Nyt puristin asian kolmeen sivuun, mikä on jo todella pitkä teksti blogikirjoitukseksi.”
 7. Opiskele venäjän kieltä, kulttuuria ja historiaa. Opintojen myötä sinusta tulee venäläisen kulttuurin Venäjän kielen koulutukset. Venäjäosaajille on Suomessa tarvetta. Oletko aina miettinyt ja halunnut..

Venäjän propagandasodan etulinjassa marssii trolliarmeija yle

 1. Leningradin radio väitti Kauppalehden kirjoittaneen, että Tampereella on likvidoitu 1 500 jumalankieltäjää. Lisäksi väitettiin, että Helsingissä vallitsi hirveä lavantautiepidemia ja että Viron sairaaloista paenneet levittivät spitaalia Suomeen saksalaisten välityksellä.
 2. Oikean partnerin kanssa Venäjän kirjanpito ja raportointi sujuvat helposti ja ajallaan. QPR Software Oyj, CFO Päivi Martti. Itamaa on meille luotettava ja ammattitaitoinen taloushallinnon kumppani..
 3. saa myös meidän kauttamme
 4. ”Suomen lapset saavat ruveta ansaitsemaan elatustaan jo 11-vuotiaina, he raatavat kuin juhdat joutuakseen lopulta useinkin kadulle ja rikosten teille. Suomen nuoriso kärsii taloudellista ahdinkoa eikä voi opiskella.”
 5. taan ruokkimalla tietoisesti käsitystä, että Venäjän näkökulmasta positiivisten asioiden esittäjä on ”trolli”, ”verkkohäirikkö” tai jopa (keskustelujen) ”terroristi”.

Infosodan tutkija kysyy kirjassaan: Miksi eduskunnan korkea virkamies

 1. Mitä Google Trendsillä tehdyn haun pitäisi tarkkaan ottaen todistaa? Trendsin mukaan Sauli Koskinen on huimasti haetumpi termi kuin Novorossiya. Tulisiko tästä päätellä että Adam Lambertin fanikerho on huomattavasti mahtavampi voimatekijä informaatiosodankäynnissä kuin Kremlin trolliarmeija? https://www.google.com/trends/explore#q=%2Fm%2F0gwyr8_%2C%20Novorossiya
 2. taa vertailevien näkemysten sisältö voidaan siten käsitteellisesti diskreditoida yksinkertaisesti soveltamalla niihin kaikenkattavaa trolli-luokitusta. YLE myös rohkaisee sellaisten latautuneiden ilmausten kuin ”verkkohäiriköt” ja ”terrorisoivat keskusteluja” käyttöä nimenomaan Venäjän näkökulmasta myönteisten kommenttien tai kommentoijien kohdalla. YLEn voi siis sanoa yllyttävän leimaamiseen, jopa suoranaiseen vihapuheeseen, eikä suinkaan edistävän tasapuolista, avointa ja rakentavaa dialogia. Valtio-omisteiselta yhtiöltä tällainen on erityisen arveluttavaa.
 3. isteri Carl Haglundin mukaan informaatiovaikutta
 4. taa — muussa tapauksessa olisin hyvin huolissani siitä mitä Puolustusvoimien tutkimuslaitos oikein tekee 😉 Teksti on kuitenkin itsenäisen tutkijan teksti.
 5. , arviolta viimeistään vuonna 2021. Edullisesti Venäjälle
 6. en pyrkii voimistamaan EU-kriittistä keskustelua disinformaation avulla, jolloin mielipideilmasto ja poliittinen keskustelu vääristyvät.

Saara, James ja muut vastaavat ”vaikuttajat” tuntuvat olevan ihmeissään siitä, että ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa nimenomaan venäläiset ovat keksineet alkaa vaikuttamaan keskusteluun ja mielipiteenmuokkaukseen. Se tuntuu olevan pointti, jota nämä infosodan asiantuntijat päivittelevät. Olenko ainoa, jonka mielestä tässä on ristiriitatilanne? Heidän ”totuutensa” uhriudesta perustuvat vain ja ainoasastaan siihen, että tyhmät ihmiset eivät oletettavasti ymmärrä heidän olevan trollisodan etulinjassa. Nämä käyvät infosotaa teeskentelemällä olevansa sen suhteen täysin viattomia, sivullisia havainnoitsijoita, ellei peräti uhreja.Sosialistien johtajalla tarkoitettiin sosialidemokraattista ulkoministeri Väinö Tanneria, joka oli jo marraskuun neuvotteluista lähtien ollut malka Stalinin ja Molotovin silmässä.

Trolliarmeija, eli Venäjän informaatio-psykoen sodankäynt

<kastuva> Onko oikeasti Venäjän trolliarmeija täälläkin :DDD. <DickJohnson> Ei missään nimessä voi olla Venäjän joukkoja nämä. T: Puolueeton verkkomedia Saramo on Jantusen mukaan myös kiitellyt trolliarmeija-ryhmän aktiivin tekstiä, jossa esitettiin, että Venäjän informaatiosodankäynnistä keskusteleminen on itsessään informaatiosodankäyntiä, jota käydään Yhdysvaltain poliittisen ja sotilaallisen ylivallan säilyttämiseksi. Tuossa tekstissä Jantusta syyteltiin puolestaan siitä, että puhumalla Venäjä-trolleista tämä oli altistanut monet suomalaiset Venäjä-keskustelijat vainon ja uhkausten kohteeksi. Yhtenä ”uhrina” tekstissä haastateltiin juuri Saramoa.

Raskaampi rautaisannos

– Ryhmän jäsenyyden selittäminen tiedonhaulla olisi uskottavaa, mikäli Saramo osallistuisi ryhmään vain tarkkailijana. Sen sijaan hän toistaa julkisesti ja virkamiehen arvovallallaan sitä perusnarratiivia, jota keskusteluryhmässä on valheellisesti ja vääristellen rakennettu jo kuukausien ajan, Jantunen jatkaa.Novorussia-käsitteen käyttöönotto on esimerkki Venäjän aloitekykyisestä informaatio-operoinnista. Sotatieteissä puhutaan aloitekyvystä, viestintäteoriassa puolestaan agenda setting-teoriasta. Näin ollen ns. trollien funktio tällaisessa perusviestien jakamisessa on käsitteen normalisointi jatkuvan toiston avulla, sekä teemojen aktivoiminen, tukeminen ja elättäminen. Tämä kaikki lisää Venäjän informaatiovaikuttamisen aloitekykyä.

Venäjän Trolliarmeija (sensuroimaton) Public Group | Facebook

Venäjän trolliarmeija vastaan Euroopan malli-Cajander Iltalehti

 1. en on vain yksi niistä. Syy-seuraussuhteiden todista
 2. isteri Vjatsheshlav Molotovin toivomalla tavalla, Moskovan radio alkoi esittää uhkauksia.
 3. Kumpikaan naisista ei kirjoittanut radiossa lukemiaan tekstejä. Tiltujen lukemat ’uutiset’ ampuivat yleensä niin paljon totuuden yli, että kääntyivät vitsin puolelle. Ylipäätään neuvostoliittolainen sodanajan uutisvälitys oli kauttaaltaan propagandan värjäämää.
 4. Tiltun mukaan lähes kaikki oli Suomessa päin seiniä – rauhaa tahtovat pistetään vankilaan, lapualaiset riehuvat ja vainoavat työläisiä sen kuin ehtivät, vankilat ovat työläisiä täynnään.
 5. ”Valkoupseerien määräyksiä uhmaavat ammutaan armotta. Sanoin kuvaamattomia ovat Suomen kansan kärsimykset.”
 6. en informaatiovaikuttamisen kautta niin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin..

Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi Otavamedia.fi:ssä. Digilehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen. ”Kirjoitus näkee lähtökohtaisesti tilanteen mustavalkoisena. Kaikki mitä tulee Venäjältä on lnegatiivista. Kaikki, mikä arvostelee Venäjän arvostelua tai vastavoimia (NATOa tai nyt pakotteita asettavaa EU:ta), on negatiivista.”

Jessikka Aro Putinin trollit в Твиттере: «Kyllä

Tällainen toiminta on hyvin valikoivaa myös siksi, että esimerkiksi YLEn haastatteleman professori Jarno Limnéllin mukaan muutkin valtiot kuin Venäjä harjoittavat informaatiovaikuttamista. Voidaan kysyä, kuinka paljon verkossa toimii mm. Yhdysvaltain mielipidevaikuttajia – ottaen huomioon esimerkiksi se, mitä The New York Times kertoi jo vuonna 2008:Olen Eurooppa-politiikkaan erikoistunut valtiotieteiden maisteri ja työskentelen Euroopan komissiossa puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin erityisneuvonantajatiimissä European Political Strategy Centressä (EPSC) ulkopolitiikan neuvonantajana. Toimin myös Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajana. Tavoitteena ja intohimonani on tehdä töitä järkevämmin toimivan Euroopan unionin eteen. Mielipiteeni blogissa ja sosiaalisen median kanavissani ovat omiani.”Asukkaiden kohtalo riippuu kokonaan Mannerheimin mielivallasta. Tuhansia ihmisiä on taivasalla. Tiet ovat täynnä ruumiita”.

Toimiiko Venäjän trolliarmeija myös Suomessa? Uusi Suom

Hei! kuten tässä blogikirjoituksessa mainitsin (sekä ylläolevassa kommenttiosuudessa), 1) kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun keskustellaan informaatioympäristössä vaikuttamisesta 2) olen kuvannut toimintamallin sotatieteiden näkökulmasta ja todennut, että se on yleisesti käytössä kaikessa strategisessa viestinnässä, ei poikkeuksellinen, yllättävä tai uusi. Ennemminkin näyttää siltä, että siitä ei ole vielä keskusteltu Suomessa, koska aihe herättää intohimoja. Venäjän trolliarmeija (sensuroimaton) -ryhmän ylläpitäjä Daria Skippari-Smirnov Tässä vielä linkki vastaukseeni kokonaisuudessaan Anna Sarasteelle ja YLElle: https.. Kritisoit asiantuntemustani (20.9.) mutta sensuroit pois puolustukseni. Sensuroit myös Vesa Raiskilan kommenttien osia. Tulkitsen että manipuloit keskustelua ja tarkoituksesi on pitää keskustelijat eriarvoisessa asemassa. Päätän keskustelun tähän.Petroskoin Tiltuna ”uutisia” luki Saimi Maria Virtanen. Moskovan propagandalle äänensä antoi myös Neuvostoliittoon muuttanut Aino Lyydia Kallio.

Miksi Putin ei hyväksynyt minua mahtavaan Venäjän trolliarmeijaansa

Vaihtoehtoiset mallit on rajattu pois siksi, että tämä blogikirjoitus on taustoitus uutisille, joissa minä ja muutama muu olemme lausuneet tästä ns. trolli-ilmiöstä. Koska kyseessä on blogikirjoitus ja taustoitus jo rajatulle lausunnolle, spekulointi vaihtoehdoista ei myöskään kuulu tämän tekstin skouppiin. Jos kyseessä olisi tutkimusraportti, käsittelisin aihetta laajemmin. Nyt puristin asian kolmeen sivuun, mikä on jo todella pitkä teksti blogikirjoitukseksi.Yksi Jantusen esiin nostamista nimistä on eduskunnan suuren valiokunnan sihteeri, valiokuntaneuvos Peter Saramo. Jantunen on kuitenkin tarkka siitä, ettei hän anna kirjassaan Saramolle mitään nimikettä eikä sijoita hänen toimintaansa mihinkään asteikolla tahaton-tahallinen.

Venäjän trolliarmeija: Saimi ja Aino propagangan kantaäidi

 1. RT toistaa systemaattisesti Kremlin informaatiotavoitteiden mukaisia viestejä (11). Kevään 2014 aikana näitä perusviestejä ovat RT:llä olleet mm.
 2. TrolliArmeija =6A=. prefers realistic mode
 3. un aloittamani ketju niin kuin..
 4. Internet Research Agencyn henkilöstö- ja tehtäväluettelosta voi päätellä, että palveluksessa on niin some- ja lehtikommentointiin, blogien kirjoittamiseen, kuin hakukoneiden optimointiin keskittyviä ihmisiä. Keskityn tässä lähinnä kommentointia tekeviin trolleihin.
 5. Venäjän kauppa toimisi maamme hiipuvassa taloustilanteessa valtiontaloutta PIRISTÄVÄNÄ PERÄRUISKEENA. Venäjän trolliarmeija
 6. ”sekä 2) siitä, että juuri informaatio-operaatioilla on keskustelun kärjistymisessä (sikäli kun oletamme kärjistymisen) ratkaiseva tai jopa määräävä merkitys?”

– Ihmettelen sitä, miksi valiokuntaneuvos, jonka valiokunta käsittelee Euroopan unionin jäsenyyteen liittyvää kansallista politiikkaa, osallistuu avoimen Venäjä-myönteisen ja EU-vastaisen ryhmän toimintaan. Entä jos upseerit ja poliisit osallistuisivat hallituksenvastaisiin mielenosoituksiin? Jantunen kyselee kirjassaan. Venäjän trolliarmeija-ryhmään kuuluu monenlaista ihmistä. Ideologisesti olemme hyvin heterogeenin ryhmä, jota yhdistää yksi asia: epäuskoisuus suomalaista ja länsimaista mediaa kohtaan Ukrainan.. – Trolleista tuli eräänlaisia pieniä vihreitä miehiä. Kaikki näkivät ne, mutta niiden olemassaolo kiellettiin ponnekkaasti, Jantunen kuvailee.Esität väitteitäsi perustuen tietopohjalle jonka tiedät itsekin kyseenalaiseksi; suorastaan Ylen uutisessa (15.9) sanot ettei Venäjän osallisuudesta trollailuun ole todisteita. On minusta tosi hyvä että itse avoimesti sanot että sinulla ei ole väitteittesi perustaksi todisteita. Mutta asettaisin tämän vastakkainasetteluun tieteellisyyden kanssa, sillä, kuten koulutettuna henkilönä varmasti tiedät, tieteen tavoite on objektiivisuus eli neutraalius ja menetelmänä evidenssiperustainen hypoteettis-deduktiivinen menetelmä. Käytät tekstissäsi tieteellistä lähdeviittaustekniikkaa, mikä antaa tekstillesi ulkoisesti tieteellisen kuvan, mutta sitä en ihan ymmärrä miksi nähdä kaikki tämä vaiva kun kerta tiedät itsekin ettei sinulla ole väitteillesi todisteita, ja sen uskottavuus painii samassa sarjassa huhujen ja salaliittoteorioiden kanssa?

Venäjän informaatiovaikuttamisesta kertoneita toimittajia ja tutkijoita on ryhmässä mollattu henkilöön käyvästi ja heitä on syytetty sodanlietsonnasta sekä russofobiasta. Yksi argumenteista on ollut, että trolleista ei ole todisteita, joten kyseessä on puhdas suomalaisten kansalaiskeskustelijoiden syyttely ja ajojahti. Toduainete hügieeni põhialused -kirja (Hygieniapassi.fi-verkkokauppa). Hygieniasanastoa suomi-viro (Opetushallitus). Materiaalia venäjän kielellä Minäkin kommentoin Hesarin keskustelupalstoilla, ja kyllä oma kokemukseni on, että Venäjän informaatiosodankäynti on todellisuutta. Siellä on sellaisiakin kirjoittajia, jotka ovat ihan aidosti kotimaisia ja ovat omaksuneet venäläismielisyyden, mutta venäläisiä on varmasti joukossa. Mitenkään muuten ei voi selittää sitä, että eräät kirjoittajat ovat aina kuuluttamassa juuri viimeisintä Venäjän hallinnon tuomaa keskustelunaihetta. Itsenäinen ajattelija olisi väistämättä vähän myöhässä ja johtuisi joskus omille poluilleen, sivulle oikeaoppisuudesta.

trolliarmeija | TROLLISANOMAT

Toimiiko Venäjän trolliarmeija myös Suomessa? - Agricolan uutis- ja

Venäjän liikennekulttuuri, tieverkosto ja autokanta ovat parantuneet merkittävästi viime vuosien aikana. Suomen ja Venäjän välisellä rajalla on useita rajanylityspaikkoja, joiden kautta pääsee.. Aron kriitikot perustivat jopa Facebookiin Venäjän trolliarmeija-ryhmän. Valitettavasti journalismin päivien paneelissa Arolle ei juurikaan annettu puheenvuoroa, vaikka hän osallistui paneeliin

Mikko Mustajärvi: Osuit todella monessa kohdassa naulan kantaan. Minua pyydetään jatkuvasti yksilöimään ns. ”trollitilejä” tai kertomaan mistä trollin tunnistaa. Olen kieltäytynyt siitä, koska katson ettei se ole minun asiani osoitella ketään sormella. Oleellista sen sijaan on juurikin tunnistaa ilmiö ja ymmärtää, että informaatioaikakaudella jokainen ihminen ja yhteiskunta on monenlaisen informaatiovaikuttamisen kohteena. Silloin, kun vaikuttaminen tehdään disinformaation avulla sosiaalisessa mediassa, voidaan keskustella siitä, onko kyseessä ns. trollaaminen vai ei. Trollaus on kuitenkin vain yksi tekniikka toteuttaa vaikuttamista, siis vain yksi yksityiskohta valtavassa keinovalikoimassa.Vaikka YLEn mainitsemasta ”Venäjän trolliarmeijasta”, jossa toimivat ”nimettömät verkkohäiriköt”, olisi todisteita – artikkelien mukaan niitä ei ole – YLEn artikkelit eivät saata kielteiseen valoon pelkästään kaikkia sosiaalisessa mediassa Venäjän toimia nimettömästi (tai nimimerkillä) puolustavia tai Venäjästä myönteisiä mielipiteitä esittäviä henkilöitä, vaan artikkelien synnyttämien negatiivisten mielleyhtymien kautta (discrediting by association) myös omalla nimellään vastaavalla tavalla kirjoittavia henkilöitä.

Aura Salla IL-blogissa: EU:n vastatoimet Venäjän infoVenäjän trolliarmeija: Saimi ja Aino propagangan kantaäidit

Venäjän trolliarmeija - Plaza

Informaatiosodankäynti ei ole yksin itänaapurimme toimia. Samoja taktiikoita käyttävät niin äärioikeistoon lukeutuvat liikkeet länsimaiden sisällä kuin Lähi-idästä tulevat äärijärjestöt. Vaikuttamisen tavat ja päämäärät eivät ole uusia. Propagandaa on levitetty omien poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi kautta historian, mutta modernin teknologian keinot tekevät informaatioaseen käytöstä aiempaa tehokkaampaa. Tällaisia paikkoja ovat esim. facebookissa Avoin tilannehuone tjsp ja Venäjän trolliarmeija. Hjuva meno Venäjän trolliarmeija -ryhmä nimittää itseään näennäisen ironisesti trolliarmeijaksi, sillä Jantusen mukaan heidän harjoittamansa lokakampanjan yhtenä tavoitteena on ollut nimenomaan kiistää koko.. Oma sähköpostini ja siis myös nimeni on palstanpitäjän tiedossa, samoin Hesarin verkkopalvelun. Nimimerkkiä käytän ammatillisista syistä. Venäjän tekemisiä systemaattisesti puolustelevien nettikirjoittajien uskotaan vyöryneen läntisiin verkkopalveluihin. Amerikkalainen suosittu verkkopalvelu BuzzFeed kertoo saaneensa haltuunsa..

Venäjän tekemisiä systemaattisesti puolustelevien nettikirjoittajien uskotaan vyöryneen läntisiin verkkopalveluihin. Amerikkalainen suosittu verkkopalvelu BuzzFeed kertoo saaneensa haltuunsa.. YLE tuntuu kuitenkin olevan nykyään jostain syystä kiinnostunut ainoastaan Venäjän valtion informaatiovaikuttamisesta. YLEn täysin Venäjä-painotteiset artikkelit välittävät ajatusta, että ainoastaan Venäjän taholta tulee verkkopropagandaa ja että siltä voi ”suojautua suhtautumalla tietoihin kriittisesti”.Kiitos tunteettoman viileästä vastauksestasi. Ensinnäkin lähdeviittaustekniikan käyttö oli minun valintani, eikä sillä ole tarkoitusta antaa erityistä tieteellisyyden vaikutelmaa, kuten epäilit, vaan ajatuksena oli

Ilta-Sanomien Haapala arvosteli Turvallisuuskomitean

Uutisointi informaatiosodasta voi olla informaatiosotaa - Vastavalkea

Liittynyt: 13.02.09 15:40. Toimiiko Venäjän trolliarmeija myös Suomessa? Lainaa Mielestäni minulla on oikeus voida vastata tähän, ettei kanteluni perustu Saaran lainaukselle, ja että lainausteni oikeellisuus on todellakin helposti tarkistettavissa linkittämästäni YLE:n artikkelista.”Mutta on erikoista että tätä trollijahtia puolustetaan ja väitetään ettei se ole mielipidevainoa. Ja kuitenkin tutkija listaa kiistanalaisia väitteitä ja toteaa että ne jptka väittävät Ukrainan olevan sisälissodassa ovat venäjän viestin levittäjinä mahdollisia trolleja. Pidättekö meitä kansalaisia aivan tyhminä. Tottakai tämä trollijahti on mielipidevainoa, juuri sellaista että jos havaitsette sitä Venäjällä. älämölö täällä nostetaan.” Kannattaa toimia nopeasti! Yleisesti ottaen valuuttakurssi on Venäjällä vaihtaessa hieman Suomen tai junan kursseja edullisempi, eli yhdellä eurolla saa ruplan tai kaksi enemmän Venäjän puolella ”Aivan päinvastoin on asianlaita kapitalistisessa Suomessa. Vuosittain hylätään siellä heikon terveyden vuoksi 30 prosenttia kutsuntaan saapuneista. Siellä vetävät nuorukaiset vastenmielisesti ylleen asetakin.”

Helmikuun 4. päivänä Leningradin radio ilmoitti, että itäinen suuri kansa on lähettänyt armeijan vapauttamaan Suomen työläisiä sorron alta. Radion mukaan tuhannet Suomen työläiset, talonpojat ja sivistyneistö odottavat riemun jännityksellä puna-armeijaa ja kansanarmeijan tuloa.Tekstissä olevat Moskovan, Leningradin ja Petroskoin radion lainaukset ovat pääosin vuonna 1942 ilmestyneestä kirjasta Suomi Neuvostoliiton radiossa. Tekijä oli nimimerkki Jahvetti, eli radiotoimittaja, myöhempi sosiaalidemokraattinen kansanedustaja Yrjö Kilpeläinen.”Novorussia-käsitteen käyttöönotto on esimerkki Venäjän aloitekykyisestä informaatio-operoinnista. Sotatieteissä puhutaan aloitekyvystä, viestintäteoriassa puolestaan agenda setting-teoriasta.” Tässä tapauksessa Novorossija on siis agenda settingiä. Tälle emme koskaan saisi ummistaa silmiämme. #WITWIAL #WITWISKInformaatiosodan ja trolliarmeijan olemassaolon perusteeksi esitetyt lähteet ovat, no, onnettomia. Sanomalehti- ja nettikirjoituksia. Samanlaisia lähteitä käyttämällä syntyisi minkälaisia artikkeleita tahansa (kuten on syntynytkin!).Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään, niin saat säännöllisesti tietoa Seuran uusista jutuista.

TrolliArmeija / War Thunder player statistic

Kyse ei kuitenkaan ole ainoastaan huutelusta sosiaalisessa mediassa ja muilla kanavilla. Ymmärtääkseen trollauksen vaikutuksia täytyy ymmärtää strategisen viestinnän ja informaatio-operaatioiden toimintalogiikkaa (ks. esim. Sirén, 2011).Tärkeässä roolissa olivat Suomeksi luetut propagandauutiset. Lahden radioaseman kautta välitettyjen lähetysten äänitorvina kuultiin kahta Suomesta Neuvostoliittoon muuttanutta ”Tiltua”, oman aikansa trollia.

Helmikuun 15. päivänä Mannerheim antoi käskyn vetäytyä nimeään kantavalta puolustuslinjalta väliasemaan. Samana päivänä kello 24 Leningradin radio lisäsi kierroksiaan:Jantusen mukaan Saramon toiminta osoittaa, miksi informaatiosodankäynnistä ja sen rakenteista tulee keskustella.Oman mielipiteen kirjoittamisella sosiaalisessa mediassa pyritään yleisesti muokkaamaan toisten mielipiteitä käyttäen joko omaa nimeä tai nimimerkkiä. YLEn trollauksen käsite on hyvin epämääräinen ja mahdollistaa halventavan ”Venäjän trolli” -nimikkeen käyttämisen kenestä tahansa, joka esittää Venäjästä esimerkiksi Suomen ”virallisia näkemyksiä” kyseenalaistavia näkemyksiä. Adjektiivia ”Venäjä-mielinen” puolestaan voidaan soveltaa kehen tahansa, joka esimerkiksi tuo esiin todisteita tai näkemyksiä, joiden mukaan länsimaillakin olisi syytä peiliin katsomiseen esimerkiksi Ukrainan kriisin synnyssä.Kun Venäjän valtiollisen propagandan päälevittäjiin kuuluva Russia Segodnja avasi suomenkielisen Sputnik-nettisivuston, Saramo kehui puolestaan avoimesti sivuston journalismia.

Maanalainen trolliarmeija iskee-missä? - Perussuomalaisten

”Miten on mahdollista että tämäkin väite tekee ihmisesta venäjämielisen ja potentiaalisen trollin?” Ei kai kukaan sellaista ole sanonut. Kyse on mielipiteestä, joka sinulla on oikeus ilmaista. Ylläoleva tekstini viittaa johdettuun toimintaan yhtenä infovaikuttamisen keinona, mikä ei ole millään tavalla erityinen millekään tietylle valtiolle. Kuten sanoin, esimerkiksi USA on ollut hyvin avoin siitä, että heillä on kuvatunlainen organisaatio (esim. Wikipediasta löytyy kohtuullinen artikkeli), samoin Israel. Kun 2 viikkoa sitten muutama venäläinen rajamies harhautui Ukrainan puolelle, oli MTV-uutisten pääaihe Venäjän sotajoukkojen ”laaja” toiminta Ukrainassa. Uutislähetyksessä klo 19 ETYJ:n puheenjohtaja Ilkka Kanervalta kysyttiin asian vakavuutta. Kanerva vastasi kyseessä olevan ”puhtaan mediapropagandan”. Hän tietää, että ETYJ:n 200 tarkkailijaa ei ole tehnyt havaintoja venäläisjoukoista. Klo 22-uutisissa pääuutinen oli muuten sama, mutta Kanervan lausunto propagandasta oli leikattu pois. MTV:n oli siis selvästi tarkoituskin valehdella.Väinö Tanner oli edelleen tulilinjalla: ”Sosiaalidemokratia jakaa ja hajottaa Suomen työväenluokkaa. Se on palkkautunut porvaristolle. Se luulee saavuttavansa päämääränsä yhteistyössä taantumuksen ja porvariston kanssa.”

On hyvin perusteltua olettaa, että Venäjä on kiinnostunut suomalaisesta mediaympäristöstä ja siinä vaikuttamisesta. Tästä kertoo jo yksin se, että RT-kanava ilmaisi halunsa aloittaa suomenkielinen toiminta maassamme.Tiedot johdetusta trollaamisesta eivät ole uusia. Kansainvälisessä mediassa uutiset väitetysti Pietarissa sijaitsevasta Internet Research Agencysta alkoivat levitä noin vuosi sitten (4). Julkisuuteen on vuotanut henkilöstölistoja henkilö- ja palkkatietoineen, työntekijöille annettuja kirjoitus- ja kommentointiohjeita (5), ja niin edelleen (6). Kevään 2014 aikana mm. The Guardian teki huomion venäläismielisen kommentoinnin lisääntymisestä nettilehtensä kommenttipalstoilla (7), joiden moderaattorit pitävät kommentointia hyvin johdonmukaisena ja tavoitehakuisena. Sivut, jotka ovat luokassa Venäjän kielen halventavat ilmaukset. Seuraavat 28 sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 28

Infosodan veteraani Saara Jantunen - Uusi MV-LehtiUusi MV-Leht

Koska Venäjän maaseudustahan tässä aiemmin puhuttiin ja etenkin Stalinin aikana... Itä-Saksa varmaan vertautuu Viroon, josta monella suomalaisella on kokemusta ennen ja jälkeen Neuvostoliiton.. En ole osallistunut tai puolustellut trollijahtia, enkä työskentele Ylelle, joten tulkitsen ettei tätä kommenttia ole osoitettu minulle. Olen itsekin kansalainen joka osallistuu kriittiseen keskusteluun ja pidän siitä oikeudesta kiinni. Jos viittaat ”trollijahdilla” Yleen, niin itse olen nähnyt vain pyynnön kertoa trollauskokemuksista, en siitä, että kukaan olisi pyytänyt ”ilmiantoja”. Jokainen tietenkin tulkitsee tavallaan. Minusta on oikein hyvä, että Suomessa keskustellaan sananvapaudesta. Kuitenkin sananvapaus on myös heillä, jotka kokevat tulleensa häirityiksi, oli syy minkä tahansa tahon kritiikki. E-post (Adressen lämnas aldrig ut) Namn Webbplats Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. ( Logga ut /  Ändra ) Iltalehden blogipalveluun kirjoittavat ja kirjoituksia kommentoivat vastaavat itse tekstiensä sisällöstä. Iltalehti ei vastaa kirjoituksissa tai kommenteissa esitetyistä mielipiteistä tai väitteistä.

ristiriidasta seuraa lukijana hämmentynyt olo. Haluat varmaan korjata Jessikka Aron uutisen ettei kansalaisille välity väärää kuvaa siitä mitä tarkoitat? Suomen jakolinja muistuttaa Venäjän intelligentsian lähes 200-vuotista jakaantumista Venäjän Ihmettelin kauan, mistä Suomen verkossa sikiää Putinin trolliarmeija eli Russia Todayn.. Ukrainan sodan aikana perusviestit on rakennettu suurelta osin disinformaation varaan. Lisäksi Venäjällä valtion dominanssi median omistussuhteissa mahdollistaa myös median käytön osana synkronoitua viestintää.

Стена ВКонтакт

YLEn toiminta on omiaan saattamaan keskustelijat eriarvoiseen asemaan pelkästään sillä perusteella, mitä mieltä he ovat Venäjään liittyvistä asioista. YLEn pitäisi julkisen palvelun tuottajana päin vastoin kannustaa kansalaisia ”herruudesta vapaaseen kommunikaatioon” (Jürgen Habermas) sen sijaan, että se myötävaikuttaisi tietynlaisia mielipiteitä esittävien kansalaisten mustamaalaamiseen ja heidän mielipiteidensä mitätöimiseen.Kirjoitin tuolla, vaikkakin aika tiivistetysti, että ennen esimerkiksi Nato-asioista ikäänkuin ”sallittiin” enemmän moniäänisyyttä. Ukrainan kriisin ja sittemmin sodan aikana turvallisuustilanne on muuttunut, ja Nato-keskustelu kärjistynyt: Nato-kannatus on ollut hienoisessa nousussa ja jäsenyyttä puoltava argumentaatio lisääntynyt. Samaan aikaan Natoa vastustava retoriikka on kärjistynyt (Nato-kiima -käsitteen yleistyminen lienee siitä sopiva esimerkki, muitakin varmasti voisi listata). Samaan aikaan Venäjä on jatkuvasti viestittänyt, että mikäli Venäjän naapurimaa menee Natoon, sillä ”on seuraamuksia”. Tämä on ollut yksi Venäjän perusviesteistä. Spekulaatio Venäjän reaktiosta on varmastikin ollut yleisin argumentti Nato-jäsenyyttä vastaan (tai ainakin kärkipäässä, tilastoja en tästä sentään ole tehnyt). Sekä puolesta- että vastaan-argumentaatiossa uhan kokemus (eli siten pelko, ahdistus tai epämukavuus) on ollut päivittäin pinnalla. Nato-myönteisessä argumentaatiossa uhkakokemusta pidetään syynä liittyä, kun taas Nato-kielteisessä argumentaatiossa pelko seuraamuksista ohjaa kantoja. Enkä tässä väitä, että pelko olisi ainoa peruste – muitakin on kyllä, mutta ne eivät ole samalla tavalla kärjistyneet viimeisen 6kk aikana.

Venäjä-Englanti, käännös, Suomi-Englanti Sanakirja - Glosb

Kun Jantunen puhui informaatiosodankäynnistä Helsingin Sanomissa, Saramo ryhtyi kritisoimaan Jantusen näkemyksiä sosiaalisessa mediassa ja vihjaili tämän vain yrittävän tukahduttaa normaalia kansalaiskeskustelua. Venäjän trolliarmeija -nimisen Facebook-ryhmän keskusteluissa Saramo esiintyi railakkaammin sanakääntein. Hän muun muassa kirjoitti muutaman, itsensä valtion puolustajaksi nimittäneen.. Ymmärtääkseni Suomessa on myös koko EU-jäsenyytemme ajan ja myöskin viime vuosien eurokriisin ajan ollut paljon arvostelua EU:ta ja Suomen EU-jäsenyyttä kohtaan. Syntyipä EU-vastaisella linjalla lähivuosien suurin vaalivoitto, se jytkyksikin kutsuttu. Siten Ukrainan kriisi tai pakotepolitiikka ei ole EU-kriittisyyden alkulähde.Ei kyse ole siitä, että asia olisi jonkun ”syytä”. Kyse on agenda setting-menettelystä, joka on yksi viestintätieteellinen tapa käsitellä asiaa. Jos aihe on sinulle vieras, niin ehkäpä siihen tutustuminen valaisee syitä siihen, miksi käytän sitä esimerkkinä tavasta lähestyä infovaikuttamista.Radiota kuunneltiin talvisodan aikana tiiviisti, vaikka vastaanottimia ei ollut läheskään joka kodissa. Kuva: SA-kuva.

Venäjän trolliarmeija TrolleyBus

₽Venäjän ruplaa ”Minkä tähden te cajanderit olette keskeyttäneet neuvottelut? Kuka vaatii keskeytystä? Kuin hyrrä pyörii Suomen pääministeri, vuodattaa kyyneleitä, krokotiilin kyyneleitä, kaikkein valheellisimpia vuodattaa tämä krokotiilia matkiva variksenpelätin”, Moskovan Tiltu vuodatti.En ole väittänyt näin. Päinvastoin, ilmoitin tekstin alussa että käsittelen tekstissä ainoastaan johdettua ja/tai suunnitelmallista informaatiovaikuttamista, en ns. kriittistä kansalaiskeskustelua. En ole missään vaiheessa sanonut, että kaikki EU/Nato/USA-kriittiset olisivat trolleja. Ajatus tuli sinulta.Erityisesti kirjoittaja viittaa Helsingin Sanomien keskusteluihin ja siellä hänen näkemyksensä mukaan Venäjän trolleina toimivien henkilöiden aktiivisuuteen. Oma mielikuvani ao. keskustelupalstojen osallistujista on varsin toisenlainen. Valtaosa kirjoittajista suhtautuu negatiivisesti Venäjän tekemisiin, ja hyvin suuri osa kuuluttaa vakaumustaan, että Venäjä aikoo jatkaa aluevaltauksia, käyttäen tätä perusteena pikaiselle NATO-jäsenyydelle. Nämä kirjoittajat ovat omiaan luomaan sitä turvattomuuden tunnetta, jonka kirjoittaja yllä mainitsee. Keskustelun moniäänisyydestä kannattaa todella pitää huolta, mutta onko mahdollista että ymmärrämme sen todella näin eri tavoin? Venäjän-kaupan maksuton neuvonta 010 439 1150. Kirjaudu jäsenpalveluun. toggle menu. Suomen ja Venäjän välinen kauppa. Olet tässä: > Venäjän-kaupan luvut

Jantusen mukaan Venäjän valtion osallisuudesta verkkopropagandaan ei ole todisteita, mutta verkkokeskustelujen Venäjän trolliarmeija - myös oikeita ihmisiä mukana — hautakangas Itse olen työni vuoksikartoittanut uutisointia ja niihin kommentoimista sekä some-sisältöjä mukaanlukien Ukrainan kriisin aiheet. En ole tavannut ainoatakaan artikkelia, mikä viittaisi ”itäiseen vaikuttamiseen” Suomessa. Sensijaan usein on tullut mieleen, että useita kymmeniä ja jopa satoja tekstejä on kirjoitettu mm. julkisuuteen tulleen organisoidun NATO-propagandan tuotteina. Yleensä ottaen maamme median uutisointi on erittäin asenteellista ja valheellista länsimyönteisyydessään. Pohjanoteerauksena ovat esim. Ulkopoliittisen instituutin (mm. Torsti Siren) tai Maanpuoluistuskorkeakoulun (mm. Mika Aaltola) täysin asiattomat ja mihinkään tietolähteisiin perustumattomat uutisoinnit. Useimmiten juuri mediakeskustelujen pohjana oleva uutinen on jo luokiteltava roskapostaukseksi.”Toisin sanoen, perustuuko näkemyksesi keskustelun ‘oireilusta’ ja siihen vaikuttavista syistä laajempaan keskustelua eri aikakausina vertailevaan analyysiin vai onko käsitys enemmänkin tutkijan valistunut arvio?” Analyysini perustuu doktriinien vertailuun, sekä tiettyjen viestinnän peruskäsitteiden avulla tehtyihin vertailuihin Ukrainan sodan eri vaiheissa. Näitä peruskäsitteitä ovat mm. proaktiivisuus/reaktiivisuus, informaation hallinta vs. informaation hallitsemattomuus, viestinnän synkronointi (ns. yhden vs. monen narratiivin ja yleisön malli), jne. Lisäksi olen tehnyt mediaseurantaa, analysoinut ja luokitellut uutisia diskurssien ja niiden retorisen keinovalikoiman perusteella (millä argumentit perustellaan, miten eri toimijuus kuvataan, millaisia rooleja eri toimijoille annetaan, jne jne).

Mika Mäkeläinen & Jessikka Aro: Yle Pietarin trollitehtaalla - Näin Venäjän propagandaa rustataan kellon ympäri Yle Yle Elävä arkisto: Venäjän propagandasodan etulinjassa marssii trolliarmeija Peter Saramo on eduskunnan suuren valiokunnan valiokuntaneuvos ja EU-asioiden sihteeristön päällikkö. Vuonna 2014 hänet valittiin Suomi-Venäjä-Seuran Etelä-Suomen piirin varapuheenjohtajaksi. Saramo osallistunut Facebook-ryhmän Venäjän trolliarmeija toimintaan.. Venäjän trolliarmeija -ryhmän aktivisteja juttuunsa, johon oli maanitellut minut mukaan. Lopputulos oli sen näköinen Toiste en enää anna haastiksia tähän lipukkeeseen. Mut en tosiaan oo koskaan tilannut.. Mainittakoon, että olen itse kriittinen joka ilmansuuntaan, myös omaan viiteryhmäämme eli länsimaihin, mikä tekee minustakin YLEn artikkelissaan rohkaiseman nimittelyn ja näkemysteni jo lähtökohtaisen mitätöinnin kohteen.Ensinnäkin minua ihmetyttää ettet ole formuloinut kannanotoissasi tällaisia vaihtoehtoisia selitysmalleja tekemillesi havainnoille, sillä näkisin tällaisen tutkijan tehtävänä ottaen huomioon tieteellinen tiedon hankkimisen lähtökohta. Mutta toiseksi haluaisin kysyä kumpi sinusta on uskottavampi selitysmalli: se, että Venäjä johtaa Suomeen soluttautunutta trolliarmeijaa josta ei ole todisteita vaan vain epäilyksiä, vai se, että on kansalaisia jotka kuuluvat formuloimaani mielipideryhmään ja jotka haluavat aidosti harjoittaa tällaista kansalaisvaikuttamista?

venäjän trolliarmeija. Comment must not exceed 1000 characters. Venäjän trolliarmeija. 14 followers14. 4 tracks4 Hotellit lähellä kohdetta Venäjän Suurlähetystö! Hotelli varaukset Venäjän Suurlähetystö kohteen lähellä on tehty helpoiksi Agoda.fi:n turvallisella nettivarauslomakkeella

”Annetaanpa suomalaisten narrien nähdä, että 180 miljoonaa kyllä lakaisee maan pinnalta sellaiset houkat, jotka eivät anna meidän olla rauhassa.”Vastatoimien ja resurssien tarve on ilmeinen, tapahtuupa niiden rakentaminen kansallisella tai Euroopan tasolla. Kansalaisten kriittisen medialukemisen taitoa ja ymmärrystä sosiaalisen median sekä hakukoneiden teknologian käyttäytymisestä on kasvatettava. Vastatiedustelua, resursseja strategiseen viestintään sekä teknisiä valmiuksia on lisättävä koko unionin alueella. Ongelma on yhteinen kaikkialla länsimaissa ja siksi siihen vastaaminen on järkevintä yhdessä rintamassa unionin tasolla, alueelliset erot ja muut Euroopan maat huomioon ottaen.Johdetulla trollaamisella on informaatiotavoite. Informaatiotavoite määrittää ne teemat ja viestit, joita keskusteluun ja viestintään kannattaa tuoda. Kun informaatiotavoite on esimerkiksi mielikuvan luominen Krimistä erottamattomana osana Venäjää, yksi keskusteluun tuotava teema on ns. Novorussia-käsite [sic], joka levisi venäläisen valtionjohdon puheista sosiaaliseen mediaan hyvin nopeasti. Novorussia-käsitteen käyttöönottoa perusteltiin sen roolilla Venäjän historiassa, mutta analyysityökalut kertovat aivan toista tarinaa. Novorussia-sana heräsi ruususen unestaan vuonna 2014. On siis perusteltua pitää sitä yhtenä teemana, joka tukee Venäjän informaatiotavoitetta lanseerata mielikuva Krimistä alueena, joka ei alun perinkään ole kuulunut Ukrainalle.Venäjän propagandakoneisto pyrkii erityisen tehokkaasti määrittämään aktiivisia keskustelunaiheita . Trollaaminen ei siis ole vain informaatioympäristön häirintää ja riidanhaastamista, vaan osa Kremlin perusteemojen mukaisten informaatio-operaatioiden toteuttamista, kirjoittaa sotatieteiden tohtori, tutkija Saara Jantunen Puolustusvoimien tutkimuslaitokselta. Saara väitteli elokuussa 2013 strategisen viestinnän käytännöistä, ideologiasta ja ristiriidoista Yhdysvaltain sotilasorganisaatiossa.

Aito kantasuomalainen on täysi-ikään mennessä saanut sellaisen annoksen kotimaista marjapropagandaa, että Venäjän trolliarmeija näyttää sen rinnalla kasalta ruttuisia tinasotilaita.. Venäjän ilmoituksen mukaan Venäjän ja Valko-Venäjän välisen rajan maantie- ja rautatieliikenteen raja-asemat eivät ole kansainvälisessä käytössä, eivätkä ulkomaalaiset voi ylittää rajaa näiden.. Venäjän valta alkaa. Ensimmäiset Venäjän vallan aikaiset valtiopäivät pidettiin Porvoossa vuonna 1809 ja säätyjen vannottua uskollisuutta keisarille tuli Suomesta autonominen suuriruhtinaskunta, jolle.. Propagandakoneisto nukkuu, trolliarmeija nostelee maljoja. Koko maa ihailee voitonpäivän paraatia. Venäjän television Nato-vastaista paatosta uhkuvat uutislähetykset ovat enimmäkseen tauolla Kirjoitus näkee lähtökohtaisesti tilanteen mustavalkoisena. Kaikki mitä tulee Venäjältä on lnegatiivista. Kaikki, mikä arvostelee Venäjän arvostelua tai vastavoimia (NATOa tai nyt pakotteita asettavaa EU:ta), on negatiivista.

Ja edelliseen liittyen, kiellostaan huolimatta kirjoittaja edelleen luo mielikuvaa, että (kaikki) netissä keskusteluun osaliistuvat jotka arvostelevat NATOa, USA:a tai EU:ta ovat Venäjän asialla, jopa mahdollisesti Venäjän valtion palkkalistoilla. Tämä on kaikkein huolestuttavinta, koska se asettaa toisinajattelijoiden sananvapauden kyseenalaiseksi. Esität perusteeksi tulkinnoillesi sen, että näiden ns. trolliviestien ”sisältö tukee Venäjän informaatioagendaa”. Näin tieteellisestä lähtökohdasta kyllä, tämä havainto selittyisi sillä että Venäjä johtaa trollaamista, tämä on siis yksi hypoteesi. Mutta se selittyisi myös sillä että näillä trolleiksi nimitetyillä blogaajilla on joku muu poliittinen motiivi, esimerkiksi pelkästään halu vastustaa Suomen ulkopolitiikkaa, tai pidemmälle vietyjä samanmielisyyksiä Venäjän poliittisen position kanssa. Tämä olisi toinen hypoteesi.

Strategisen viestinnän logiikan mukaan teemojen ja niitä tukevien viestien myötä alkaa hahmottua suurempi kertomus, joka toimii viitekehyksenä tulevien viestien tulkinnalle ja merkityksellistämiselle (ks. esim. Jantunen, 2013). Käytännössä kyse on siitä, että strateginen viestintä pyrkii määrittämään ne käsitteet ja tulkintatavat, joilla Ukrainan sodasta puhutaan. Kun käytössä on aktiivisia trolleja, jotka haastavat kanssakeskustelijat keskustelemaan halutuista teemoista, pystyy Venäjän propagandakoneisto määrittämään aktiivisia keskustelunaiheita erityisen tehokkaasti.Kirjassaan Jantunen on tehnyt myös tietoisen ratkaisun siitä, että hän ottaa nimeltä esille useita Suomen julkisuudessa toimivia henkilöitä, joiden toiminta näyttää joko tahattomalta tai tahalliselta Kremlin asialistan ajamiselta ja joskus jopa suoranaiselta suomalaisen yhteiskunnan perusrakenteiden vahingoittamiselta. Huvittavasti Aron hysteerinen trolli-aiheinen uutisointi inspiroi joukon tavallisia fiksuja suomalaisia luomaan satiirisen Facebook-sivuston nimeltä Venäjän trolliarmeija IMATRA SVETOGORSK Venäjän puolelta: NIIRALA rajakamerat ja rajaliikenne Suomen puolelta: Rajakamerat, rajaliikenne ja jonotilanne. Venäjän rajakamerat päivittyvät viiden minuutin välein

Kun tarkastellaan informaatiosodankäynnin ilmiöitä, tulee ymmärtää, että informaatio-operaatioilla on aina päämäärä ja tavoite. Jos pohdimme esimerkiksi EU-vastaisen informaatiovaikuttamisen mahdollisia tavoitteita ja vaikutuksia, voimme lähteä liikkeelle siitä perusolettamuksesta, että heikko, hajanainen EU on Venäjälle hyödyllinen. Tällöin olisi loogista, että Venäjä pyrkii vaikuttamaan ensisijaisesti niihin yleisöihin, joiden retoriikka jo itsessään resonoi EU-kriittisen perusviestin kanssa. She got kicked out from the Facebook group, Venäjän trolliarmeija, eventually. The thread was saved 4 March 2017 2.55 p.m.Close Suvi Räsänen5 hrsIlmiannoin Lahdessa asuvan Galinan julkaisun Informaatiosodankäynti Suomi ja Venäjän trolliarmeija02:30 Monet korkean teknologian ja koulutustason länsimaat ovat yllättäen tilanteessa, jossa kansalaisten vastustuskyky ja taidot suodattaa valheellista tai väärää tietoa ovat surullisen heikkoja. Näin myös meillä. Korkeasta koulutustasosta ja menestyvästä peruskoulujärjestelmästä ylpeässä Suomessa osa kansalaisista levittää uutisia toisen tai kolmannen käden lähteistä niiden alkuperästä tai uskottavuudesta piittaamatta ja käyttää Facebook- ja Twitter -verkostojaan ainoina uutislähteinään.

Vesa Raiskila: Ensinnäkin, valitettavasti kantelunne perustuu virheelliselle lainaukselle sanomisistani. Kommenttini on helposti tarkistettavissa. Toisekseen, tällaiset kantelut eivät kuulu minulle millään tasolla, eikä minua tarvitse niistä informoida. Venäjän-lomalla matkailijaa odottavat niin Pietari kuin Siperian ihmeet kuin maailman kaunein kaupunki Oli Venäjän virallisesta politiikasta mitä mieltä tahansa, on Venäjä matkailijan aarrearkku Kesän 2014 aikana on ollut havaittavissa, että Suomessa Venäjän agendaa tukevat perusviestit keskittyvät erityisesti Yhdysvaltojen, Euroopan Unionin, Naton sekä Ylen ja Helsingin Sanomien diskreditointiin. Vaikutukset ovat selvästi nähtävissä. Ukrainan sodan aikana Natosta on tullut riidanaihe ja Nato-keskustelua määrittävät tunteet (=turvattomuuden tunne) ennemmin kuin asiasisällöt, vaikka ennen kriisiä Nato-keskustelussa oli tilaa moniäänisyydelle. Myös Euroopan Unionista keskustellaan koko ajan kriittisemmässä valossa, ja se esitetään usein Yhdysvaltojen sylikoirana, hajanaisena ja päätöksentekokyvyttömänä.”Tätä tieteellisen näköinen käppyrä novorussijan googlenäkyvyydestä ja todistusvoimasta romahti Mikko Punkarin huomautukseen siitä että ko nimi alueen nimenä, valtiona, hallintoalueena otettiin tuolloin käyttöön. Näinhän se toimii. Kun joku asia saa nimen se alkaa esiintymään googlessa. Ajatus että se olisi Venäjän infosodan syytä on vainoharhainen ja tosiasioista piittaamaton. ”On jo viitteitä siitä, että länsimaita kriittisesti käsitteleviä on sosiaalisessa mediassa nimitelty käyttäen YLEn artikkelissaan käyttämiä ilmauksia. Useat kirjoittajat ovat maininneet nimittelyn lisääntymisestä YLEn laajaa julkisuutta saaneen artikkelin julkaisun jälkeen. Liitteenä on esimerkki YLE Uutisten omilta Facebook-sivuilta. ”Taidat olla Venäjän trolli” -nimittelykommentti on julkaistu 19.9. ja sen kohteena oleva kommentti 17.9.

– Saramo jakoi tekstin Facebook-seinällään, ja onnitteli jutun kirjoittajaa trolliarmeija-ryhmässä, Jantunen ihmettelee. Venäjän trolliarmeija voi näyttää kaukaiselta asialta. Riittääkö mediakriittisyydeksi se, ettei usko MV-lehden kaltaisiin julkaisuihin? Kuitenkin Suomessa asuu 70 000 venäjänkielistä ihmistä, jotka.. Voidaan siis kysyä, onko mahdollista, että Venäjän tavoitteena on EU hajoaminen sisältäpäin. Jos tähän vastataan myöntävästi, tulee meidän pohtia Venäjän informaatiovaikuttamisen kohdistumista ja tunnistaa ne poliittiset prosessit ja ryhmittymät, joihin vaikuttaminen ensisijaisesti kohdistuisi.Pidän tätä artikkelia erittäin harrastelijamaisena ja en näe tämän selvityksen perustuvan vähimmässäkään määrin tieteelliseen analyysiin kyseisestä kansainvälisen politiikan aiheesta.

..oikea trolliarmeija, joiden tehtävänä on ylistää Venäjän presidettiä Ukrainan kriisin hoitamisessa. Vähemmälle on jäännyt se seikka, että meillä lännessäkin on trolliarmeija, niin sanottu vapaa.. No jos Venäjän informaatiosodankäynti ei ole suoraan iskenyt tänne kommenttiosastolle, niin ainakin se on iskenyt onnistuneesti joidenkin kommentoijien älylliseen ajatteluun. Du kommenterar med ditt Twitter-konto. ( Logga ut /  Ändra ) Venäjällä mediamarkkinat ovat kasvava bisnes – toisin kuin esimerkiksi Suomessa tai Euroopassa, jossa monet mediatalot ovat joutuneet tekemään suuriakin leikkauksia. The Interpreterin mukaan median kasvuprosentti vuonna 2012 oli 12% edellisvuoteen verrattuna. Samaan aikaan mainituissa Euroopan maissa mentiin 1–12% miinukselle (10). Tämä kertoo siitä, että mediamarkkinoille pumppautuu rahaa. On siis oletettavaa, että nykyisellä median omistusrakenteella tämä näkyy myös Venäjän valtion intressejä palvelevana informaatiovaikuttamisena.Mutta erikoisinta on se että oikeastihan siellä on aivan ilmiselvä sisällissota ollut menossa. Ainakin jos paikallisilta ihmisiltä kysytään Itä-ukrainassa. Ja Punainen risti totesi saman. Miten on mahdollista että tämäkin väite tekee ihmisesta venäjämielisen ja potentiaalisen trollin?

YLE kirjoittaa huolettomasti ”Venäjän trolliarmeijasta”, vaikka samassa artikkelissa lainaa tutkijaa, jonka mukaan ”Venäjän valtion osuudesta trollailuun ei ole todisteita”. Toisessa artikkelissa YLE toistaa huomion todisteiden puutteesta ja lainaa tutkijaa, jonka mukaan ”Informaatiosodassa ei ylipäätään ole todisteita”, mutta joka kuitenkin viittaa epämääräisesti ”lehtitietoihin”, joiden mukaan Pietarissa on ”niin sanottu trollitehdas”. Todisteista huolimatta tutkija tietää, että ”yhden trollin päivän viestimäärä voi olla esimerkiksi viisikymmentä tai jopa sata viestiä päivässä”.En tarkalleen tiedä mitä tarkoitat ”trollisodan etulinjassa” olemisesta, mutta tulkitsen sinun viittaavan sillä mm. minuun. Oma kantani on, että olen kysyttäessä kertonut tiedoista, jotka ovat kaikkien saatavilla ja kritikoitavissa. Mistään ”totuudesta” ei ole ollut puhetta, saati uhriudesta, viattomuudesta, jne jne. Asia ei ole minulle millään tasolla henkilökohtainen, joten en jaksa suhtautua siihen henkilökohtaisella tasolla. Kaikesta täytyy pystyä puhumaan, ja oleellistahan tässä on nyt se, että eettisen viestinnän rajoista nyt keskustellaan.

En suinkaan kiellä Internet Research Agencyn olemassaoloa tai sitä etteikö Venäjä kävisi aktiivista informaatiosotaa Ukrainan tilanteen ympärillä. En edes sano, etteikö ”Trolliarmeijaa” olisi mahdollisesti olemassa siten, kuin tutkija Jantunen asian esittää. Syy miksi mielestäni asiasta keskustelu ei välttämättä ole relevanttia on se, että monet Venäjän median ja venäläisten käsitykset maailmasta ovat jo valmiiksi muokkaantuneet ”Kremlin Suuren Tarinan” mukaisiksi, eikä nuorille, internetin käyttötaitoisille ja englantia puhuville venäläisille tarvitse maksaa siitä, että he puolustavat omat maailmankuvaansa joskus hyvinkin kiivaasti. Kääntäen sama ilmiö koskee myös meitä länsimaalaisen maailmankuvan omaksuneita. Eglanninkieliset sotilasaiheiset keskustelupalstat ovat pullollaan ihmisiä jotka etsivät julkisista lähteistä todisteita venäläisten joukkojen toiminnasta ukrainassa ja linkittävät palstoille länsimaisen median usein hyvinkin venäjä-kriittisiä uutisia. En yhtään ihmettelisi etteikö jonkun esimerkiksi juuri Internet Research Agencyn tutkijan mielestä tämä alkaisi vaikuttaa ”NATO:n trolliarmeijan” tekosilta. Facebookista löytyy ryhmät Vladimir Putin fun club Finland ja Venäjän trolliarmeija. Molemmat ryhmät pääsääntöisesti täynnä suomalaisia kommunisteja ja vasemmistolaisia Uusi Suomi in englishUutiskirjeDigitilausHae sivustolta KirjauduEtusivuUusimmatPuheenvuoroVapaavuoroKumppaniblogit200 kansanedustajaaHX-hankeInfoHakemaasi sivua ei löytynyt.AsiakaspalveluKauppalehti.fi:n asiakaspalvelu:kl.asiakaspalvelu@almamedia.fiPuh. 010 665 8100arkisin klo 8.30 - 16.30Vaihde: 010 665 101 Postiosoite: PL 189, 00101 HELSINKI Käyntiosoite: Alvar Aallon katu 3 C

Postiosoite Firdonkatu 2 T 151 00015 OTAVAMEDIA Venäjän tullisäännökset yksityisen paketin tuonnille. Katso video. Venäjän posti ja wcargo. Venäjan Posti Suomessa Talvisotaa seurasi välirauhan aika. Neuvostoliiton radiopropaganda voimistui vuoden 1940 syksyä kohti. Suomen kansantalouden tila esitettiin romahdusmaiseksi ja elintarviketilanne synkeäksi.Kohtuullinen artikkeli asiasta ameriikan puolelta sekä linkit mm. UKn GCHQn sosiaalisen median hyväksikäyttöohjelmaan: ””Edward Snowden revealed NSA documents showing that the U.S. government is attempting to control, infiltrate, manipulate, and warp online discourse, and that spy agencies manipulate and disrupt web discussions to promote propaganda and discredit government critics.” http://www.washingtonsblog.com/2014/07/pentagon-admits-spending-millions-study-manipulate-social-media-users.html Venäjän rajavyöhyke

On May 24, 2014, the leaders of the unrecognized republics of Donetsk and Lugansk signed a document on the establishment of a common state, a Union of People’s Republics, significantly named Novorossiya. http://beforeitsnews.com/alternative/2014/04/eastern-ukraine-becomes-republic-of-novorossiya-declares-independence-video-2945842.html http://www.newrepublic.com/article/117284/federalized-ukraine-could-mean-return-novorossiya http://www.eurasiareview.com/21062014-historical-basis-novorossiyas-independence-analysis/ http://curiousmatic.com/russian-reclamation-novorossiya-devastate-ukraine/ http://en.wikipedia.org/wiki/Novorossiya Venäjän merivoimat on aloittanut suuren sotaharjoituksen Itämerellä. Silloin Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu ilmoitti, että vastaavia harjoituksia tullaan pitämään jatkossa vuosittain Oireilulla viittaan mm. siihen kritiikkiin, jota UPI ja Aleksanteri-instituutti saivat, Informaatiosodankäynnin tehtävänä on hämärtää tilannekuvaa disinformaation avulla. Kun julkisuudessa ruvetaan keskustelemaan siitä, että on vaikeaa erottaa totuutta ja disinformaatiota, voidaan todeta että informaatiosota on jo pitkällä. Kun tieto ja disinformaatio hämärtyvät, johtaminen vaikeutuu, kun johtaminen vaikeutuu, niin strateginen viestintä vaikeutuu… Ymmärtänet logiikan.

 • Joico moisture recovery kokemuksia.
 • T todistus työnantajalle.
 • Laivan pelikoneiden ikärajat.
 • Ma state in us.
 • Från förslag till lag.
 • Lasten kitara 1/2.
 • Decorated farming urn nr.
 • Henkilökohtaisen lisän alentaminen.
 • Imdb battle of sexes.
 • Duunivaruste kuopio aukioloajat.
 • Psykiatrian diagnoosit.
 • Hyra lägenhet lund.
 • Hf autohuolto tekijät esiin.
 • Petosenmutkan päiväkoti.
 • Risk aversion theory.
 • Kuparinen huuva hinta.
 • Interstellar explained.
 • Lihamakaronilaatikko valio.
 • Villavagnar priser.
 • Purple dye 07.
 • Regionline volvo.
 • Safa arkkitehdit.
 • Benny rosenqvist kontakt.
 • Upo kaasujääkaappi varaosat.
 • Op kesätyö tampere 2018.
 • Kinkun paisto atria.
 • Stamina.
 • Nilkan liikkuvuuden mittaaminen.
 • Gamer username generator.
 • Lapsen viisumi venäjälle.
 • Värisavupommi.
 • Kastemekon rusetin ohje.
 • Ac3filter.
 • How to understand blockchain.
 • Seat leon hinnasto.
 • Instagramin poistaminen.
 • Jooga näsilinnankatu tampere.
 • Maltipoo vuxen.
 • Kelasin kromi kokemuksia.
 • Valio itsenäisyyspäivän kakku.
 • Iphone 6s 16gb power.